Aitona acull amb èxit la collita de figues de Fruiturisme
Aitona viu un cap de setmana intens amb Fruiturisme després que més de trenta persones s’hagin reunit a la Finca Figues La Negra per participar en la segona edició d’una collita comunitària de figues.
Entre dissabte i diumenge han recollit 89 quilos de fruita i han compartit experiències que busquen acostar el visitant fins al productor i la terra.
Els participants han arribat de diversos municipis com Cassà de la Selva, Berga, Pallejà, Barcelona i Mollerussa per collir figues directament dels arbres sota la guia de Jordi Vidal, regidor de Promoció Econòmica i propietari de la finca. Vidal ha apuntat que aquest tipus de vivències permeten recuperar el contacte amb els cicles naturals i el saber fer dels agricultors locals. L’activitat ha estat conclosa amb un esmorzar col·lectiu, que ha reforçat la dimensió social de la iniciativa.
Aquest esdeveniment de Fruiturisme s’afegeix a altres activitats recents al poble, com la collita de préssecs, nectarines i paraguaians el juliol passat —amb una recollida superior als dos-cents quilos— i la temporada de cireres a finals de maig, quan setanta visitants van participar en la collida directa. Aquestes accions amplien les ofertes de Fruiturisme més enllà del període de floració, habitualment concentrat entre finals de febrer i mitjans o finals de març, i obren noves oportunitats turístiques i econòmiques per al municipi.
Al mateix temps, les obres del Centre d’Interpretació de la Fruita Dolça avancen i prometen esdevenir un punt neuràlgic per Fruiturisme. Aquest equipament aspira a ser referència veritable en la cultura pagesa, la fruita dolça i el turisme sostenible, oferint espais d’exhibició, interpretació i formació que permetin vincular encara més productors, visitants i comunitat.




